Kutya simogatás hatalma


 

 

 

 

 

 

A bőr érintése fizikai szükséglet, serkenti az idegrendszert, jótékony a fejlődésre. Az érintés gyönyörű és gyógyító hatású. Az érintésnek hihetetlen nagy, csodát tévő energiája van.

Az érintés gyógyító erejét évezredek óta sikerrel alkalmazzák a feszültségek és a stressz oldására, különböző betegségek gyógyítására. Lassítja a szívritmust, csökkenti a vérnyomást, növeli a jó közérzetért felelős szerotonin szintet, immunrendszert segíti, mivel csökkenti a stressz hormon hidrokortizol szintjét.

A testi és lelki betegségeket meg lehet előzni, néha szeretettel.

A simogatás különleges hatással van az egész szervezetre. A finom, puha, ismétlődő bőringert az idegek a gerincagyba, azon át a közérzetet befolyásoló központba vezetik. Még mielőtt az ingerület az agykéregbe kerülne – azaz mielőtt tudatossá válna –, megindítja a közérzetjavító hormonok fokozott termelését, ez pedig erősíti a simogatás kellemes, nyugtató, izom- és érgörcsoldó hatását.

Nem véletlenül ragaszkodunk annyira a testi érintéshez, egész életünkre kiterjedő hatásai lehetnek, és egész életünket befolyásoló következtetéseket vonhatunk le az ilyen mozdulatokból! Az érintés csökkenti a depresszió kialakulásának esélyét is.

Simogatás hatására javul az állat immunrendszere

Érzi hogy „minden rendben”

Enyhíti az esetleges fájdalmat

Megnyugtató

Kellemes

 

hasonló olvasnivalók...